Wedstrijdlicentie & Lidmaatschap

NRB Wedstrijd Licentie & NRB Lidmaatschap
ALLE teamleden van een Nederlands team die deelnemen aan een wedstrijd die onder auspiciën valt van de Nederlandse Raft Bond en/of de International Rafting Federation (alle A-, B-, C-, D1-level wedstrijden) dienen in het bezit te zijn van een NRB-Wedstrijdlicentie.
Een NRB-Wedstrijdlicentie kost € 10,00 p.p. per jaar en is geldig van 1 januari t/m 31 december van het lopende licentiejaar.
Deze NRB-Wedstrijdlicentie dient aangevraagd te worden vóór aanvang van de wedstrijden waarbij een NRB-wedstrijdlicentie verplicht is.
Indien één of meerdere teamleden geen NRB-wedstrijdlicentie aangevraagd heeft/hebben bij aanvang van wedstrijden waarbij deze wedstrijdlicentie verplicht is, kan het team worden uitgesloten van deelname aan de desbetreffende wedstrijd.

Men kan in het bezit komen van een NRB-Wedstrijdlicentie door het "Wedstrijdlicentie Aanvraagformulier" in te vullen en de aanwijzigingen op het formulier op te volgen. De NRB-wedstrijdlicentie wordt binnen 14 dagen na ontvangst van het inschrijfformulier en de licentiekosten verstuurd naar het opgegeven e-mailadres. U ontvangt geen apart pasje van de wedstrijdlicentie.

Neemt men deel aan A- of B-Level wedstrijden of aan een C-Level wedstrijd dat geklassificeerd is als 'Pre Event' van een Wereld Kampioenschap dan dienen alle deelnemers ook lid te zijn van de Nationale Rafting Federatie (in Nederland is dat de de Nederlandse Raft Bond).
Men kan in het bezit komen van een NRB-Lidmaatschap door het "Lidmaatschap Aanvraagformulier" in te vullen en de aanwijzigingen op het formulier op te volgen. Het NRB lidmaatschapspasje wordt binnen 14 dagen na ontvangst van het inschrijfformulier en de lidmaatschapskosten verstuurd naar het opgegeven postadres.

Aanmelding voor een A- en B-level wedstrijd en aanmelding voor een C-level wedstrijd welke staat geklassificeerd als zijnde 'Pre Event' van een Wereld Kampioenschap geschiedt altijd via de NRB naar de IRF.
Teams die zich niet houden aan deze afspraak voor inschrijving kunnen worden uitgesloten voor deelname aan de desbetreffende wedstrijden.

Wedstrijd Levels
Alle NRB raftwedstrijden zijn volgens de IRF-normering onderverdeeld in Wedstrijd Levels.
Klik op onderstaande levels voor de uitleg en de verplichtingen ten aanzien van de verschillende Wedstrijd Levels.


⇒ A-Level Wedstrijden
⇒ B-Level Wedstrijden
⇒ C-Level Wedstrijden
⇒ D1-Level Wedstrijden
⇒ D2-Level Wedstrijden

Overzicht
Kijk in onderstaande tabel in welke wedstrijden de leden van een Nederlands team verplicht zijn een een NRB Lidmaatschap en/of een NRB Wedstrijdlicentie te hebben.

  NRB Wedstrijdlicentie NRB Lidmaatschap
A-Level Wedstrijd Verplicht Verplicht
B-Level Wedstrijd Verplicht Verplicht
C-Level Wedstrijd Verplicht Verplicht indien Pre Event van WRC
D1-Level Wedstrijd Verplicht Niet verplicht
D2-Level Wedstrijd Niet verplicht Niet verplicht
Boarder Cross Wedstrijd Niet verplicht Niet verplicht

Partners

Partners NRB Sportverzekeringspolis TEVA Professional Timing Kanocentrum Arjan Bloem Dutch Water Dreams Aqua Design SplitTime Sport Electronica International Rafting Federation